John Lennon és a cseh szexgépek

2019/01/23. - írta: marci.szalai

Prága, Csehország - vélemény, tanácsok, látnivalók

anthony-delanoix-575672-unsplash.jpg

A cseh főváros hihetetlenül sokszínű. Egy gótikus stílusú épület mellett tökéletesen megfér a modern; itt öreg barátja a fiatalnak és a pörgősnek a nyugis. Mindenki megtalálja az érdeklődésének megfelelő programot, egy hetet simán el tudtok itt tölteni, de egy hosszú hétvége is kielégítő lehet. A "városok királynője" minden évszakban várja a látogatókat, akciós repjegyet gyakran ki lehet fogni. Anyagiak:

Ez nem lesz hosszú, mivel egy gyors tavaszi fellángolás közepette foglaltam le gyorsan a repjegyet és a szállást (köszi Utazómajom). Az utazás 15.000 forint körül mozgott és a szállásért is kb. 15.000 forintot fizettem Airbnb-n keresztül. A végösszeg 70.000 Ft közelében mozgott, amiben a 3 napos bérlet, az Uber, a belepők és az étkezés benne foglaltatik.

A cseh főváros nem olcsóbb mint a magyar, nagyjából hasonló árakra kell számítani. A reptérről a központba jutás Uberrel a legegyszerűbb, olcsóbb mint a taxi, kényelmesebb mint a busz és itt legalább lehet használni.

Reptér - városközpont távolság ára: tömegközlekedéssel 800 Ft (64 CZK), taxival 6200 Ft (500 CZK), Uberrel és transzferrel 3000 Ft (250 CZK). Ezek elérhetősége a napszaktól függ, késő esti érkezésnél valószínűleg csak a taxi vagy az Uber áll majd rendelkezésetekre. Az utazási idő a központig min. 30 perc, ami egyenes arányban növekszik a forgalomtól is.

Éjszakai érkezés révén csak reggel láttam meg a szálláshely környékét. Ami este még ijesztő volt, másnapra meg is nyugtatott; Prága egyik dinamikusan fejlődő részére tudtam Airbnb-t foglalnom, tényleg központi helyen, ami azt jelentette, hogy a főbb nevezetességek tömegközlekedéssel is csupán 15 perc alatt megközelíthetőek voltak. A lakás tényleg jó volt, a házigazda is nagyon segítőkész volt, akit érdekel a hely, itt megtalálja.

13.jpg

Néhány fix program volt, amit tudtam, hogy nem hagyhatok ki prágai tartózkodásom alatt. Ezek egyike volt az állatkert, amit jó időjárás esetén senki sem hagyhat ki. Tömegközlekedés igénybevétele esetén a 112-es vagy a 236-os buszt keressétek, de akár még hajóval is megközelíthető a park. Nem tudtok elég korán kelni a világ 5. legjobb állatkertjéhez; 60 hektáros területét egy nap alatt igen nehezen lehet csak bejárni. A belépők a következőképpen alakulnak: felnőtteknek 2500 Ft (200 CZK), diákoknak 1800 Ft (150 CZK). A jegyek - amelyeket online érdemesebb megvásárolni a várakozás elkerülése miatt - nem drágábbak a magyar belépőknél. Sok állatkertben jártam már, de ez tetszett eddig a leginkább; változatos kifutók, rengeteg állatot és látványosságot sűrítettek be erre a nem éppen kicsi területre. Az Elefánt-völgy lenyűgöző, mintha egy másik világba csöppennénk; az óriás teknősök kifutója és a Szalamandra-ház - amelyben megtalálhatóak maguk a kihalás szélén álló kínai óriásszalamandrák, valamint a róluk szóló kiállítás is - egyedülállóak az állatkertek körében. Kell rászánni időt, de mindenképpen megéri.

Ha elfáradtok a több mint 4000 állat nézegetése közben, kicsit fújhattok az éttermekben és bárokban a bejárat közelében. Fontos, hogy mindenhol tudsz bankkártyával vagy telefonnal fizetni, egyedül a kisebb árusoknál kell készpénzzel (cseh koronával) fizetned. Kevés utazással központibb helyeken is étkezhettek, ajánlom figyelmetekbe az U Kroka-t és a tradicionális fogásokat. Én egy Svíčková-t (cseh vadas) ettem knédlivel amit egy korsó Pilsner Urquell kísért.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://felhovelinteget.blog.hu/api/trackback/id/tr1114580280

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása